Dresscode: Black Kärlek (och bristen på den), heminredning och rock'n'roll! En blogg som berättar om mina personliga funderingar om singellivet och jakten på den rätta, krogar, heminredning, politik, teknik och naturligtvis rockmusik.

26 februari 2009

Betala ditt eget bröllop, Viktoria

Jo, det kan säkert vara knepigt att ha råd att gifta sig när man lever på socialbidrag(DN) men då kanske man inte bör köpa en ring där bara stenen kan ha kostat uppemot miljonen.(SvD) Fast om man lever på bidrag och ändå har en rejäl sparad slant kan det väl vara rimligt att man själv eller ens föräldrar bekostar bröllopet.(SvD) Speciellt om man tänkte festa loss för 25 miljoner kronor.(SvD, SvD) Fast enligt etiketten ska inte föräldrarna (eller någon annan) krävas på betalning för barnens bröllop och andra festligheter utan när man är vuxen förväntas man kunna betala sina egna fester.(DN)

Etiketter: , , ,

20 december 2007

Lönehöjningar

Kungahuset har lyckats få en liten lönehöjning om 12 miljoner kronor vilket gör att den totala lönen blir 109,5 miljoner kronor. Visserligen får knugen inte ut alltihopa utan endast ynka 55,86 miljoner kronor. Fast då får dom inte dra av för resor och representation.(SvD) Men har man en månadslön på 4 655 000 kr kanske man kan klara sig ändå. SAmtidigt har man problem med att rekrytera lärare eftersom lönerna är för låga.(SvD) om man skulle privatisera kungahuset skulle kanske lärarna extraknäcka lite som kungligheter och på så sätt få in lite mer pengar.

Annars så tänker Vickan tydligen inte låta bli att lägga sig i politiken när hon blir drottning.(SvD, AB) Ja, men det ingår faktiskt i jobbet att hålla sig borta från politiken. Passar det inte så är det lika bra att byta jobb. Vickan är tydligen duktig på språk så hon kanske kan ta jobb som språklärare...

Etiketter: , ,

03 oktober 2007

Studiefusket i den kungliga familjen

På förfrågan från hovet får prinsessan Madeleine en egen kurs med fyra handplockade studiekamrater.(Aftonbladet) Om dom är så villiga att hjälpa till med att fixa fram specialkurser kan man ju undra hur villiga dom är att ge bra betyg också. Lösningen är naturligtvis att privatisera kungahuset.

Etiketter: ,

25 juli 2007

Privatisera kungahuset!

I Ekes blogg skriver han om kungahusets vara eller icke vara och om att knugen får 100 miljoner i bidrag varje år (visserligen går ca 50 mille åt till löner och underhåll av slotten men det ger ändå en del lön kvar i slutet av månaden). Lasse föreslår att man helt enkelt lägger ner kungahuset. Problemet är att kanske 70-80% av svenskarna tydligen vill ha kvar ett kungahus. Mitt förslag är att privatisera kungahuset. Då kan de som vill betala för att få ha de och de som inte vill slipper finansiera detta. Fast då återstår frågan om monopolsituationen. Jag föreslår därför att man förutom att privatisera kungahuset också konkurrensutsätter det. Då kan alla fritt välja att köpa sina kungatjänster från den som de anser vara mest lämplig. Vill man köpa sina kungatjänster från Carl XVI Gustaf med familj kan man göra det men vill man ha ett billigare alternativ kanske man väljer Burger King.


Andra bloggar om: kungen, republik, bidrag

Etiketter: ,