Dresscode: Black Kärlek (och bristen på den), heminredning och rock'n'roll! En blogg som berättar om mina personliga funderingar om singellivet och jakten på den rätta, krogar, heminredning, politik, teknik och naturligtvis rockmusik.

27 juli 2008

Religiöst djurplågeri

SkäktningNu är dom tydligen på gång igen. Fredrik Malm (fp) anser att religiöst motiverat djurplågeri borde tillåtas för att... Tja.. För att det är religiöst tydligen.(DN, Dagen)
Jag är själv en religiös person, fast jag är såpass sekulariserad att jag anser att lagarna ska vara lika för alla, oavsett religion. Hur skulle det se ut om man kunde välja vilka lagar man sak följa beroende på ens religion? "Nä, konstapeln. Du kan inte ge mig fortkörningsböter. Min religion säger att jag får bryta hastighetsbegränsningarna."

Jag är helt för religionsfrihet så länge man inte skadar andra. Om man har en religion som påbjuder könsstympning av småbarn är det väldigt orimligt att landstingen är skyldiga utföra könsstympningen. Om någon skulle kalla sig vangoghist och vilja att närmsta sjukhus skulle skära av barnets ena öra skulle dom nog inte utföra det utan snarast se till att han fick en psykologisk utvärdering medan barnet togs om hand om av soc.

Andra bloggar som skrivit om det är Jinge, Nonicoclolasos, Dumheterna, Anders B Westin och Technicolor.

Etiketter: ,

28 december 2007

En sen julhälsning

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen nu över julen men här kommer i alla fall en liten försenad julhälsning till er alla.

Här har det varit ganska bra julstämning men kanske lite väl mycket mat och då framförallt kött. Jag brukar inte äta speciellt mycket kött och då oftast fisk eller fågel men nu i jul blev det både prinskorvar, köttbullar och skinka vilket min mage inte var helt glad åt. Mindre bra julstämning var det tydligen i Betlehem där israeliska säkerhetsvakter misshandlade jultomten.(DN, SvD)

God jul och gott nytt år!

Etiketter: , ,

30 oktober 2007

Starka grejor

Bhut JolokiaJag hade inte hört talas om det tidigare så jag tar upp det nu. Man har tydligen hittat en chilisort kallad Bhut Jolokia som är starkare än den tidigare starkaste Red Savina och det med besked.(DN) Red Savina låg på 50 000 - 577 000 scovillegrader medans Bhut Jolokia har uppmätts till 1 041 427! Som jämförelse kan man nämna att tabascosås ligger på mellan 2500 och 5000 scovillegrader och en habañero på mellan 100 000 och 350 000. Det är en del debatt om det är en Capsicum frutescens eller en Capsicum chinense. DNA-tester visar att den har DNA från båda sorterna. Att den inte varit känd tidigare (även om det gått en del rykten om den i chilikretsar) kan bero på att den odlas i en avlägen och fattig del av Indien som dessutom drabbats av strider. Nu hoppas man på att Bhut Jolokia ska bli en exportframgång och det ser ut att gå framåt. 2004 exportarade man knappt ett ton men 2005 räknade man med uppemot 10 ton. Främt är det tillverkare av chilisåser som är intresserade eftersom man kan använda mindre chili och ändå få det lika starkt.(MSNBC) I Indien använder man den i olika sorters matlagning men men äter man den också rå (aj!). Annars ska den tydligen vara god i en rabarberchutney.(Basic personligt)

Etiketter:

04 oktober 2007

Lidl är knepigt

Lidl sparar tydligen pengar genom att köra sina sopor samtidigt som de kör ut maten till butikerna. (AB) Snuskigt och hälsovådligt är bara förnamnet.

Det är ju inte det enda problemet med Lidl. Det är så svårt att hitta på Lidl. Det finns inga skyltar som berättar var saker finns och ordningen verkar vara i det närmaste slumpartad. Det tar alltid längre tid att handla på Lidl än någon annanstans. Fördelen är i och för sig att det är ologiskt på samma sätt i alla lidlbutiker. Ett mindre irritationsmoment är att priserna stor ovanför varan istället för nedanför som man är van. Sedan är ju att det inte är speciellt billigt på Lidl om man jämför med andra lågpriskedjor som t.ex. Willys eller ens med Coop om man handlar lite smart.

Etiketter: , , ,