Dresscode: Black Kärlek (och bristen på den), heminredning och rock'n'roll! En blogg som berättar om mina personliga funderingar om singellivet och jakten på den rätta, krogar, heminredning, politik, teknik och naturligtvis rockmusik.

26 februari 2009

Betala ditt eget bröllop, Viktoria

Jo, det kan säkert vara knepigt att ha råd att gifta sig när man lever på socialbidrag(DN) men då kanske man inte bör köpa en ring där bara stenen kan ha kostat uppemot miljonen.(SvD) Fast om man lever på bidrag och ändå har en rejäl sparad slant kan det väl vara rimligt att man själv eller ens föräldrar bekostar bröllopet.(SvD) Speciellt om man tänkte festa loss för 25 miljoner kronor.(SvD, SvD) Fast enligt etiketten ska inte föräldrarna (eller någon annan) krävas på betalning för barnens bröllop och andra festligheter utan när man är vuxen förväntas man kunna betala sina egna fester.(DN)

Etiketter: , , ,

18 augusti 2008

Meningslösa plattityder

På en av mina tidigare poster fick jag kommentaren "Mister du en står dig tusen åter." av Bitten. Är det någon som någonsin uppskattat att få en sådan plattityd serverad? Samma sak med fraser som "Det finns fler fiskar i sjön" (men om man är ute efter ett fårhållande och inte fisk då?). Det värsta är ju att de är så uppenbart fel. Kärleken är en sällsynt blomma. Den är svårt att hitta och den kräver ständigt omvårdnad om man lyckas hitta den.

Etiketter:

02 augusti 2008

Dumpad online

Det finns flera sätt att göra slut, både bra och dåliga. Carolin Dahlman listar några humoristiska på Kärleksbloggen. Att dumpa via SMS eller e-post rekommenderas inte(Metro, AB) även om det är vanligt.(IDG) Men nu har jag också råkat ut för fenomenet. Eller kanske inte eftersom vi aldrig blev ett par. Det är kanske bäst att jag tar det från början.

Vi träffades online, via Facebook faktiskt, även om vi hade vissa gemensamma vänner. Det började bra. Vi skickade en del meddelanden till varandra och bestämde så småningom att vi skulle gå ut tillsammans. Det började inte så bra för jag missade tunnelbanan och kom sent (även om jag ringde och förvarnade om det) men sedan gick det bättre. Vi gick på Gås 122 och hade jävligt kul. Drack öl, skrattade och... umgicks. Men sedan började problemen... Det var knepigt att boka in en andra träff på grund av att vi båda hade ganska fullt upp men vi kom till slut fram till att en gratisspelning i Solna skulle vara trevligt fast hon kunde inte lova något eftersom hon var ganska sliten. Ja, när det var dags kom hon inte eftersom hon var för trött. Ok, det kunde jag köpa. Vi bestämde datum för en ny träff men då jag ringde henne om det samma dag var hon ute och ölade med sina kompisar och mottagningen var dålig. När jag försökte ringa upp igen fick jag inget svar. Hon sa att hennes mobilbatteri hade lagt av och lovade bjuda på middag som kompensation. Ja, det låter ju rimligt och en middag skulle ju vara mysigt. När jag sedan försökte komma fram till ett datum så var hon förkyld men vi diskuterade om vi skulle ta en enkel fika då hon mådde bättre. När jag ringde henne senare svarade en kille i telefonen och sa att hon inte ville prata med mig. Strax efteråt såg jag på Facebook att hon hade ändrat sin status från "Singel" till "I ett förhållande". Då visste jag.

Etiketter:

01 augusti 2008

De nya skorna

Nya skorEftersom mina gamla skor blivit slitna bortom all rimlighet var jag förra veckan iväg och köpte mig ett par nya skor. De gamla skorna höll bara i ett halvår men var å andra sidan väldigt billiga. De här skorna är av samma märke men var faktiskt ännu billigare. Nu återstår att se hur mycket sko man får för 100 kr. Det lär väl inte vara samma kvalité som mina gamla martens men de kostar å andra sidan inte ens en tiondel så mycket.

Tydligen så tittar tjejer betydligt mer på skor än killar. Och de tittar även på killars skor. När mina trogna martens slutligen gav upp hade jag ont om pengar så jag plockade fram mina militära m/70 lågskor (typ myggjagare) och när jag sedan gick ut med dom på var det snart en rockabillytjej som började visa intresse. Så småningom skaffade jag nya skor men hade fortfarande inte råd med nya marten så det blev ett par höga, svarta gymnastiskskor (typ conversekopior) och då blev det en emotjej istället.
Med tanke på det undrade vilket resultat mina nya skor skulle ge. Provkörningen skedde på Rocks. När det gäller att träffa folk är det samma regler som för fastigheter, "Läge, läge, läge". Om man inte går runt själv får man välja ett bra läge och jag tog ett litet bord alldeles vid baren och strax efteråt gick det förbi en tjej som tittade på mig. Jag tittade tillbaks. Sedan la hon handen på min axel och sa "Jag ska bara ut och röka lite. Vänta här så kommer jag snart.". Ja, varför inte? Det dröjde dock inte länge innan en tjej kom och ville sätta sig. Hon var inte så vidare social utan satt mest och SMSade och gick snart igen. Strax efter att hon gått kom det ett par tjejer och de var mer för att prata. Jag snackade lite tatueringar med den ena tjejen. Hon hade en del udda tatueringar som en fåtölj och ett kakfat men de var båda saker som symboliserade saker som var viktiga för henne. Apropå tatueringar träffade jag också en kille och kommenterade att han hade en Green Man tatuerad på armen och han blev alldeles till sig eftersom han inte trodde någon skulle veta vad det var.
Nåväl, den första tjejen kom så småningom tillbaks från sin rökpaus. Hon var trevlig och väldigt flörtig av sig. Hon verkade ganska lättad när hon fick reda på min ålder. "Då var det inte så pinsamt." Eftersom hon hade en hel del både riktiga och fejkade (en ovanlig kombination) tatueringar blev det en del tatueringssnack med henne också (verkade bli kvällens tema). Vilken stil hon hade är svårt att säga. Hon var på ett rockställe men sa att hon mest lyssnade på techno fast hon ville att DJn skulle spela goth och industri. Fast det behöver ju inte ha med skorna att göra.

Etiketter: ,

30 juli 2008

Knyta hymens band

Nu har frågan om hymen (mödomshinnan) seglat upp som ett hett debattämne efter att det visat sig att 11 av 49 vårdinrättningar i Stockholms län i det fall patientens liv är i fara utför en "rekonstruktion" av "mödomshinnan"(SvD, Dagen) som ju varken är en hinna eller har något med mödom att göra.(DN, DN) Det är frågan om den ens existerar.(AB) Nu kan man fråga sig hur rimlig det är att utföra ingrepp som inte är medicinskt motiverade men en läkares främsta uppgift måste ju vara att rädda patientens liv. Reinfeldt har som vanligt ingen aning om något(DN) även om det nu var Filippa och inte Fredrik. Annars berättade en kompis att det tydligen var vanligt att tjejer med bakgrund i mellanöstern hade analsex just för att kunna vara oskulder på bröllopsnatten. Jag undrar vad man har för begrepp om oskuld i sådana sammanhang.

Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) anser inte att man ska syssla med sådant.(SvD) I bloggosfären har extremhögern lagt extra fart på att spinna det till deras fördel trots att det ofta är unga kvinnor med svensk bakgrund i frikyrkorörelserna, exempelvis Pingströrelsen, Allianskyrkan, Missionskyrkan med flera som vill ha ingreppen utförda. Speciellt i Jönköping är det tydligen vanligt. Johan Ingerö frågar sig om landstingen snart kommer att utföra könsstympning. Då har han tydligen missat att redan är idag landstingen skyldiga att utföra könsstympning. Det måste vara något utslag av apotemnofili via proxy.

Etiketter: , ,

27 juli 2008

Konsten att vara spännande

När jag tidigare skrev om att kvinnor älskar skitstövlar efter artikeln Bad guys really do get the most girls i New Scientist (även nämnd i Expressen) fick jag en kommentar av proffstyckaren Carolin Dahlman som sa
Tänk "spännande" så kommer ni att lyckas. Våra hjärnor får oss att gilla det som är lite svårt att få. Man behöver inte vara skitstövel för att vara mystisk.
och nu ser jag att Paulina Neuding skrivit i SvD om det temat. Typ. Man skulle kunna tro att en typ som Josef Fritzl inte skulle väcka så ömma känslor men han har tydligen fått hundratals kärleksbrev. Juha Valjakkala får tydligen 30–50 kärleksbrev om dagen! Om man ska tävla genom att vara spännande när sådana killar finns på banan lär det nog bli tufft om man är en mjuk, ömsint kille som kanske är aningen blyg dessutom. Fast som The Evolving Ape skriver så behöver det inte vara kört ändå. Det talas lite om ett nytt mansideal(AB, AB) fast jag vet inte hur pass bra jag stämmer in på det heller. Jag åker gärna på en bilträff och att samla på en servis är väl inget jag prioriterar så högt.

Etiketter:

25 juli 2008

Transvestiten Hannes Kjöller tycker...

...i DN att Prides rekommendationer för journalister minsann är fullständigt orimliga.(DN) Han fåt stöd av den trassexuelle reportern Haore Sulaiman även bisexuella Birgitta Thureson är inne på samma spår.
Nä, det är väl rimligt att inte beskriva någon som något annat än de är. Det är också i samklang med de pressetiska reglerna som säger
Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.
Och det verkar väl rimligt.

Tor Billgren skriver också om de så kallade "pressreglerna". Med tanke på att 10 000 personer utsätts för personrån, misshandel, hot och trakasserier med homofobiska motiv varje år i Sverige skriver Dagen (uppenbarligen helt utan insikt i sin egen del i det). Svensson har tittat närmare på statistiken.

Etiketter: , , ,

10 juli 2008

Kvinnor älskar skitstövlar

Det är väl knappast någon nyhet att det är svårt att få tjejer om man är en snäll kille (då ses man i bästa fall som en kompis) utan det är de aroganta skitstövlarna som tjejer oftast faller för. Nu har det visat sig i en undersökning att det faktiskt är så oavsett kultur. Enligt artikeln Bad guys really do get the most girls i New Scientist (och även nämnd i Expressen). Det verkar dessutom vara ett universellt fenomen för de har intervjuat 35 000 personer i 57 länder.
Fast frågan är vad man ska dra för slutsatser av det. Vill man byta personlighet även om det skulle innebära att man lyckas hitta någon? Jag tror inte det. Jag fortsätter nog hellre att vara snäll och ensam i så fall.

Etiketter:

04 december 2007

Krama om varandra (inte bara i trafiken)

Vi behöver alla kramas då och då. Svenskar är tydligen rätt bra på att kramas. 94% har tydligen kramat någon den senaste veckan. Sedan finns det de som inte får kramas.(DN, SvD, Sydsvenskan, HD) Nu intervjuades bara 1000 personer så det är väl inte så säkert att siffrorna stämmer. Den senaste veckan har det ju faktiskt annars blivit en del kramar. Dels från barnen men sedan också från en kompis som besökte stan och en gammal kompis som jag inte träffat på länge. Där är jag väl som folk är mest (i alla fall enligt undersökningen), man kramar barn och kompisar. Att krama chefen är det få som gör och jag tror ine jag skulle krama någon på jobbet. Kompisar har jag inte många (och dessutom träffas man sällan) och en speciell någon verkar jag inte hitta den närmsta tiden så då blir det inte så mycket kramande.

Att däremot betala för kramar känns lite väl mycket som prostitutition och det var väl ingen av dom som jag känner för att krama ändå.(AB, AB, AB)

Etiketter: ,

22 november 2007

Är du intresserad? Eller hur man inte raggar online.

Jag skrev tidigare om fåniga dejtingideer men en av dom som är bra är faktiskt facebookapplikationen Are YOU Interested?. Jämfört med andra liknande apps på Facebook har den ju fördelen att man inte är begränsad till enbart sina kompisar (hur är man egentligen funtad om man måste ha ett speciellt program för att fråga en av sina kompisar om en dejt?). Att ragga på Facebook har ju sina fördelar jämfört med rena dejtingsajter. Dels är det gratis. Bilder man lägger upp kommer upp direkt utan att man behöver vänta flera dagar på att de ska bli godkända. Tydligen har 10% av Sveriges befolkning ett konto på Facebook så det finns ju en del att välja på. Nackdelar med just Are YOU Interested? är att man bara får se ålder, en bild på personen och eventuellt var de bor. Man får inte se deras civilstatus så man vet inte om de är singlar, gifta, i ett förhållande eller förlovade. Man får heller inte veta något om personen eftersom man inte får någon länk till profilen förrens efteråt. Eftersom bilden är såpass viktig är det underligt att folk inte lägger ner mer tid på att fixa en ordentlig bild. Här är några exempel på vanliga fel.


Ingen bild alls. Mycket vanligt fel. Hur ska man då kunna veta något om personen? Om bilden är allt man har att gå på och det enda man ser är ett frågetecken får det nog bli ett nej.


En gruppbild. Få se nu, vilken person är det jag ska bedöma... Nä, det funkar inte.

Bilden är tagen från för långt borta. Hur ska man kunna urskilja något på så långt håll?


Här är felet det motsatta. Bilden är tagen för nära.


Ett annat vanligt problem är folk som inte har bilder på sig själva utan på husdjur, barnen, en solnedgång, en enhörning eller något annat. Sorry, det funkar inte heller.

Etiketter:

07 november 2007

Fåniga dejtingideer

Ibland verkar folk kunna komma på väldigt underliga ideer för att lyckas få en träff men det kanske behövs extrema saker för att lyckats fränga igenom bruset.

Ett par killar har lanserat ett koncept som går ut på att man först ska (i verkligheten) vifta med fingrarna mot den man är intresserad av och då ska denne förstå att man ska gå in på ene specifik sajt för att kunna få kontakt.(AB) Låter väldigt omständigt och chanserna att lyckas måste väl vara minimala.

En annan metod är tydligen att skicka en bild på sig själv via blåtand.(AB) Låter väldigt krystat och det gäller att skicka bilden till rätt person.

Vissa arrangerar dejter i rondeller (av alla ställen).(AB) Knappast det mest romantiska ställe och om jag minns rätt så får man egentligen bara vistas där om man är iklädd en oragne reflexväst och har tillstånd från vägverket (fast sådant verkar arrangörerna strunta i).

Speeddating är väl i jämförelse riktigt normalt och det skulle jag faktiskt kunna tänka mig att göra, men det känns ju inte så lite desperat.

Vanlig nätdejting är populärt och det är tydligen flera (62% enligt en undersökning) som lyckas träffa någon online.(AB) Jag har försökt mig på en del nätdejting men även om det är enklare att söka kontakt så verkar det ge ungefär lika bra resultat som vanligt krogragg, d.v.s. inget alls. Sedan har man tydligen online också sådana problem med nätcasanovor(AB) och att kontakterna riskerar att bli ytliga.(AB) Inget fel på det i och för sig men då ska man helst vara öppen med det från början. Jag läste också att det möjligen finns en större risk att den man träffar egentligen är i ett förhållande och bara vill ha någon vid sidan om.(AB) Det är ju något jag märkt av själv lite eftersom jag på Facebook installerat appen Are YOU Interested? och om man går in och kollar på profilerna så är det många som är gifta, förlovade eller i ett förhållande. Ett annat problem där är att folk presenterar sig enbart med bild och när bilden bara är ett frågetecken, ett husdjur, barnen, en gruppbild eller personen har någon form av maskering är det svårt att göra en bedömning om personen är intressant. Nu är det ju ganska ytligt att gå efter utseendet men man kan få en del ledtrådar. Om t.ex. personen står på skidor ute i snön är det knappast någon jag skulle vara intresserad av.

Nä, singellivet är en enda djungel och inte har man någon karta heller.

Etiketter: , ,