Dresscode: Black Kärlek (och bristen på den), heminredning och rock'n'roll! En blogg som berättar om mina personliga funderingar om singellivet och jakten på den rätta, krogar, heminredning, politik, teknik och naturligtvis rockmusik.

02 maj 2008

Sjuk, eländig och en massa film

Jag var däckad i vad som antingen var influensa eller en svår förkylning i en vecka och sedan väldigt trött i minst ytterligare en vecka och efter det hade jag tappat rutinerna så bloggen har inte uppdaterats på ett tag men nu ska jag försöka få lite ordning på det också.

Under tiden jag var sjuk blev det mycket att bara sova eller ligga i soffan och titta på film. Det blev några filmer.

Goldmember - gillade dom tidigare gillar nog denna också. Jag gillade speciellt filmen i filmen med Tom Cruise som Austin Powers, Kevin Spacey som Dr. Evil och Danny DeVito som Mini Me.

Evil Dead - enligt omslaget kallade Stephen King den "den mest skrämmande film jag någonsin sett". Antagligen behöver han se mer film för jag tyckte den inte var direkt skrämmande. En helt OK skräckrulle, speciellt med tanke på budgeten, men jag gillade de senare, mer komedibetonade, efterföljarna bättre.

Tank Girl - har jag sett flera gånger tidigare även om det var ett bra tag sedan sist. En film som gör en glad. Däremot irriterar jag mig en del på T-Saint (spelad av Ice-T).

Nightbreed - var det också länge sedan jag såg. Den var både mer våldsam och mer känslomässigt upprörande än vad jag mindes den. Jag kom inte ihåg något av andra delen av filmen men gillade det öppna slutet.

Punk: Attitude - en intressant dokumentär om den tidiga punken. Lite väl mycket slagsida åt USA visserligen.

The Great Rock'n'Roll Swindle - Julien Temple som skrev och regisserade uppföljaren The Filth and the Fury (som jag inte sett) eftersom han ansåg att Malcolm McLaren lurat honom att skildra honom som demonmanagern och tonat ner bandets egna roll. Oavsett det så är det en underhållande film.

Rock'n'Roll High School - Den här hittade jag i en reaback och det var ett bra köp. Egentligen är det en tonårsfilm på låg budget men räddas tack vare humorn och naturligtvis en massa musik med Ramones. Favoritcitat: Vet era föräldrar att ni är Ramones?

Airheads - Ja, vad får man om man har Brendan Fraser, Steve Buscemi och Adam Sandler i samma film? NJa, det blir väl inget filmiskt mästerverk men det blir roligt.

Sky Captain and the World of Tomorrow - Själva filmen som sådan är väl inte direkt anmärkningsvärd men jag gillar den retrofuturistiska stilen i den.

Etiketter: ,

28 december 2007

En sen julhälsning

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen nu över julen men här kommer i alla fall en liten försenad julhälsning till er alla.

Här har det varit ganska bra julstämning men kanske lite väl mycket mat och då framförallt kött. Jag brukar inte äta speciellt mycket kött och då oftast fisk eller fågel men nu i jul blev det både prinskorvar, köttbullar och skinka vilket min mage inte var helt glad åt. Mindre bra julstämning var det tydligen i Betlehem där israeliska säkerhetsvakter misshandlade jultomten.(DN, SvD)

God jul och gott nytt år!

Etiketter: , ,

16 november 2007

Öppna upp

Attribution-Share Alike 2.0... Efter allt nyckelstrul fick jag igår äntligen tag i en nyckel till källaren och kunde flytta ner saker i källarförrådet. Samtidigt har jag visserligen flyttat över mer saker från exet så det känns faktiskt ännu mer som att bo i en lagerlokal nu. Nåväl, så småningom kanske jag hinner att gå igenom allt och sortera upp det. Jag upptäckte att Erikshjälpen har en loppis i närheten där man kan lämna in saker så dit ska väl en del grejor gå. Annat får kastas eller sparas eller behålla i lägenheten.

Enligt analytiker på Forrester Research så håller Linux på att bli ett verkligt hot mot Microsoft.(IDG, eWeek) Jag har själv defenstrerat mig och kör Ubuntu på min nya dator. Det är väl några saker jag inte är helt nöjd med. Dels verkar det vara svårt att få till uppspelning av DVD-filmer. Jag lyckades med det till slut men grafiken i menyerna blir korrupt. Det andra är att köra Need for Speed III: Hot Pursuit under Wine. Installeringen funkar men det går inte att starta spelet. Å andra sidan funkar det inte under Windows 2000 heller men det ska gå att få igång tydligen. Jag får nog exprimentera lite mer.

I Sverige går det trögt att byta ut MS Office mot OpenOffice. Som vi alla har misstänkt verkar det bero på inkompetens hos de ansvariga på företag och myndigheter. Stockholm stad gjorde en udnersökning och kom fram till ett byte av MS Office-version skulle kosta mellan 3000 och 3800 kr per användare, medans ett byte till OpenOffice skulle bara kosta 795 kr. Har man sen 25 000 användare blir det en del pengar.(IDG, CS)

Sedan såg jag att DN skrev om OpenStreetMap som jag börjat leka med. Man missar att man faktiskt inte alls behöver en GPS-mottagare för att delta (något som jag också trodde så jag har därför inte gått med i projektet tidigare). Man kan faktiskt använda sig av webbgränssnittet och rita in vägarna från en satelitbild. Fast det funkar ju egentligen bara runt storstäderna. Kommer man ut på landet är satelitbilderna i det närmaste oanvändbara så det kanske blir att skaffa en billig GPS och cykla runt lite vid stugan till sommaren. Annars kan man se klara skillnader i kartornas täckning. Tensta och Rinkeby var blanka områden tills alldeles nyligen medans Danderyd och Lidingö hade god täckning.

Etiketter: , , , , ,

08 november 2007

Nyckelstrul

Det har inte varit lätt att få komma in i källaren så man kan komma åt förrådet där. Den förra ägaren till lägenheten behöll nyckeln eftersom han inte hann tömma förrådet innan jag flyttade in. Det var väl OK eftersom jag hade en del att fixa först. Däremot var det inte OK att han tappade bort nyckeln så jag inte kunde komma in i källaren. Förvaltningskontorer vägrade svara på mina mail så jag fick vänta tills den enda dagen de har öppet förutom mitt på dan (Hallå! Alla är faktiskt inte pensionärer eller arbetslösa.) och gick dit för att skaffa en ny källarnyckel. "Nyckel? Då måste du betala 150 kr först och nä, vi kan inte ta kontant betalt. Vi har våra rutiner. Du får betala in pengarna på ett speciellt konto och sedan komma tillbaks och visa upp kvittot." Jaha, jag väntade tills nästa vecka, lånar en pirra på jobbet och kommer ner med kvittot. Fast när jag väl stod hittade jag inte kvittot. Ok, fyra minuter innan dom stänger så jag rusar upp till exet som har skrivare och skriver ut ett nytt kvitto (efter en del strul med en krånglande bläckpatron). Tillbaks till förvaltningskontoret igen. Då har de naturligtvis precis stängt men jag bultar på dörren tills dom släpper in mig. "Jaha, du skulle ha en tvättstugenycklel..." Nej! Tvättstugenycklar har jag i överflöd. Det är en källarnyckel jag behöver. Ok, till slut får jag i alla fall en nyckel och går för att låsa upp. Naturligtvis passar inte nyckeln utan de har gett mig fel nyckel. Jaha, bara att vänta en vecka igen.

Att det ska vara så svårt att få en sketen nyckel. Snart är jag desperat nog att gå lös på dörren med vinkelslipen.

Etiketter: ,

07 november 2007

Fåniga dejtingideer

Ibland verkar folk kunna komma på väldigt underliga ideer för att lyckas få en träff men det kanske behövs extrema saker för att lyckats fränga igenom bruset.

Ett par killar har lanserat ett koncept som går ut på att man först ska (i verkligheten) vifta med fingrarna mot den man är intresserad av och då ska denne förstå att man ska gå in på ene specifik sajt för att kunna få kontakt.(AB) Låter väldigt omständigt och chanserna att lyckas måste väl vara minimala.

En annan metod är tydligen att skicka en bild på sig själv via blåtand.(AB) Låter väldigt krystat och det gäller att skicka bilden till rätt person.

Vissa arrangerar dejter i rondeller (av alla ställen).(AB) Knappast det mest romantiska ställe och om jag minns rätt så får man egentligen bara vistas där om man är iklädd en oragne reflexväst och har tillstånd från vägverket (fast sådant verkar arrangörerna strunta i).

Speeddating är väl i jämförelse riktigt normalt och det skulle jag faktiskt kunna tänka mig att göra, men det känns ju inte så lite desperat.

Vanlig nätdejting är populärt och det är tydligen flera (62% enligt en undersökning) som lyckas träffa någon online.(AB) Jag har försökt mig på en del nätdejting men även om det är enklare att söka kontakt så verkar det ge ungefär lika bra resultat som vanligt krogragg, d.v.s. inget alls. Sedan har man tydligen online också sådana problem med nätcasanovor(AB) och att kontakterna riskerar att bli ytliga.(AB) Inget fel på det i och för sig men då ska man helst vara öppen med det från början. Jag läste också att det möjligen finns en större risk att den man träffar egentligen är i ett förhållande och bara vill ha någon vid sidan om.(AB) Det är ju något jag märkt av själv lite eftersom jag på Facebook installerat appen Are YOU Interested? och om man går in och kollar på profilerna så är det många som är gifta, förlovade eller i ett förhållande. Ett annat problem där är att folk presenterar sig enbart med bild och när bilden bara är ett frågetecken, ett husdjur, barnen, en gruppbild eller personen har någon form av maskering är det svårt att göra en bedömning om personen är intressant. Nu är det ju ganska ytligt att gå efter utseendet men man kan få en del ledtrådar. Om t.ex. personen står på skidor ute i snön är det knappast någon jag skulle vara intresserad av.

Nä, singellivet är en enda djungel och inte har man någon karta heller.

Etiketter: , ,

28 oktober 2007

Living in a box

Jaha, då har man flyttat in i sin nya lägenhet och börat få lite ordning på saker. Jag har klarat av att laga mat, sova, duscha och även ha barnen här över helgen så det är nog inte så illa men det är en massa lådor överallt. Det kommer att ta tid att få ordning på allt i lådorna.

Tapeterna i hallen är nerrivna (man skymtar hallen på bilden) och ny ska komma upp, förhoppningsvis någong gång nu i veckan. Den förra ägeren har tydligen slarvat bort nyckeln till källaren så jag kommer inte åt förrådet vilket gör att jag har en massa junk stående i lägenheten som egentligen ska ner till förrådet. Han kom förresten förbi nu i veckan och skulle lämna nyckeln till tvättstugan. Det var lite kul för när han kommer in ser han att jag slitit ner hans tapeter i hallen och målat över hans tapeter i vardagsrummet. Han undrade varför jag gjorde så då dom var alldeles nyuppsatta. Tja, terakottafärgade tapeter är väl inte riktigt min stil.

Ah, och på bilden i nedre högra hörnet ser man en liten byrå som jag hittade i soprummet. Den var ursprungligen i en ganska hemsk grön lasyr med guldfärgade plastknoppar. Efter en omgång med röd färg och rediga gjutjärnsknoppar från Indiska ser den riktigt bra ut. Däremot har jag fortfarande inte hittat något soffbord.

I sovalkoven har jag börjat måla väggarna röda och kört med Yunik 5+ som sades täcka bra. Pyttsan! Efter två omgånger lyser tapetens mönster fortfarande igenom tydligt så det blev att köpa en burk till. Tur att de hade den på rea.

Etiketter: ,

16 oktober 2007

Burning Saviours, Kamchatka och Plankton på Hellbar

Vis av tidigare erfarenhet kom jag till Hellbar strax innan 21 denna gång. Det var lite mer folk där då. Burning Saviours hade jag lyssnat in mig på här på last.fm men live blev det lite av en besvikelse. Jag hade väntat mig 80-talshårdrock med keltiska influenser men riktigt så var det inte. De var bra helt klart och hårdrocksband som kör med akustisk gitarr och även tvärflöjt är respekt. Kamchatka var helt OK men knappast något anmärkningsvärt. Plankton var ett enda långt gitarrsolo. De hade inte ens brytt sig om att ställa upp mikrofoner för det var ju ändå varken sång eller mellansnack. Det var väldigt mycket gitarronanerande. Fast jag gillade deras tolkning av Uti vår hage.

En underlig sak hände förresten under kvällen. När jag satt i baren innan spelningen kom en tjej fram och skålade med mig och bjöd in mig till bordet där hon och hennes vänner satt. Det verkade ju trevligt och bordet stod alldeles framme vid scenen så det var ju helt OK. När jag satt mig försvann hon iväg och och jag försökte starta en konversation med hennes kompisar men de var ganska kyliga så det gick inget vidare. Hon kom aldrig tillbaks till bordet men jag såg att hon verkade ha något på gång med en kille borta vid entrén. Mot slutat av kvällen kom hon fram till mig när jag stod i toalettkön och smusslade till mig en papperslapp med hennes telefonnummer på innan hon försvann iväg igen. Vad säger etiketten i sådana här fall? Jag är inte intresserad av henne och förutom lappen visade hon inget intresse för mig. Förväntas jag ringe henne eller nått? Och varför?

Etiketter: , ,

04 oktober 2007

Lidl är knepigt

Lidl sparar tydligen pengar genom att köra sina sopor samtidigt som de kör ut maten till butikerna. (AB) Snuskigt och hälsovådligt är bara förnamnet.

Det är ju inte det enda problemet med Lidl. Det är så svårt att hitta på Lidl. Det finns inga skyltar som berättar var saker finns och ordningen verkar vara i det närmaste slumpartad. Det tar alltid längre tid att handla på Lidl än någon annanstans. Fördelen är i och för sig att det är ologiskt på samma sätt i alla lidlbutiker. Ett mindre irritationsmoment är att priserna stor ovanför varan istället för nedanför som man är van. Sedan är ju att det inte är speciellt billigt på Lidl om man jämför med andra lågpriskedjor som t.ex. Willys eller ens med Coop om man handlar lite smart.

Etiketter: , , ,

01 oktober 2007

Flytten fortsätter

Nu börjar saker falla på plats. Större delen av lägenheten är målad och alla de tyngre sakerna (förutom arkadspelet och bildelarna i förrådet) är överflyttade till den nya lägenheten. Jag har nog ångrat mig angående köket. Tapeterna är nog rätt OK där ändå (en slags mjukt randig terakottafärg) och att de är lite tåligare är nog bra i ett kök. Det kommer skilja sig en del mot resten av lägenheten men det kanske man kan ta. Plastmattan i köket (en slags kakelimmitation i grönt) gör att det får lite lantkökskänsla vilket visserligen kan vara trevligt men som inte känns helt rätt. Jag tänkte nog köra på klassiskt svart-vitt-rutigt och skåpluckor i ljusgult.

De flesta speglarna är bortbända förutom i hallen. Jag får ta en omgång i hallen och plocka bort alla speglarna (hallen är i princip täckt av spegar) och sedan får man slita ner tapeterna för att få ett bra underlag för de nya tapeterna. Hallen kommer gå i en ljust gul färg. När jag får råd ska hallgolvet bytas ut. Nu är det en ganska hemsk platsmatta med marmorimmitation täckt av en inte fullt lika hemsk heltäckningsmatta. Jag hade tänkt mig ett rött gummigolv.

Bilder kommer snart.

Etiketter: ,

16 september 2007

Behöver lite inredningstips

Jag har fortfarande inte fått tillträde till min nya lägenhet men jag har snackat med banken om hur man bäst lägger upp lånet och jag har shoppat loss på diverse indedningsprylar fast jag tänkte vänta med de tyngre grejorna tills jag är redo att flytta in så man slipper släpa dom två gånger. Här vid sidan ser man planritningen på mitt egna krypin på 38 m2. Lägenheten är i fint skick men inredningsstilen är... hmm... inte riktigt i min smak. Golvet i rummet är OK (ljust laminat av något slag) men hallen och köket behöver ny. Jag hade tänkt mig svart-vitt rutingt i köket (en klassiker) och rött (välkomnande färg) gummigolv i hallen (slitstarkt och lätt att hålla rent). Resten av inredningen tänkte jag låta plocka upp dom färgerna så det blir röda väggar i sovalkoven (eller blir det för porrigt?), resten vita (kanske ljusgult i köket?). Sedan ska det ju till saker som soffa, TV, plats för dator, filmer och böcker. Ett par svartlaserade Ivar borde fixa det. Men sedan är frågan hur man ska kunna kombinera funktionerna hos en unkarlslya och en lägenhet som är lämplig för ett par väldigt energiska 2.5-åringar. Man måste nog kunna switcha mellan de båda funktionerna på något lätt sätt men det har jag inte lyckats lista ur hur man gör ännu.

Etiketter: ,

14 september 2007

Mitt liv som... mig själv

Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch... Eller nått. Nä, min dag börjar klockan sju på morgonen när veckarklockan ringer. Det tar mig kanske tio minuter att masa mig ur sängen. Sedan ska man fixa sig själv, koka té, blanda välling åt barnen och servera frukost. Då har klockan hunnit bli ca 7:30. Sedan ska man äta frukost och få i sig sitt té medans ungarna tjatar om mackor. Sedan ska blöjorna bytas och det är dax att borsta tänder och ge sig av. Klockan är då ca 8:00. Det tar en halvtimme att ta sig till jobbet (strax över timmen då jag åkte kommunalt). Sedan är det jobba-jobba-äta lunch. På lunchen läser jag lite tidningar och kanske bloggar något. Sedan är det jobba-jobba igen tills ca 18:00. Sedan åker man hem och äter lite. Sedan är det dax att stöda upp efter ungarna, byta blöjor, fixa välling och borsta tänder. Sedan faller man ihop som en säck potatis i soffan och kan koppla av en smula (avbrutet av då och då jaga ungarna i säng igen). Sedan är det bara att borta tänder och sova. Samma sak händer i morgon... Det är inget liv, det är slaveri.

Etiketter: ,

02 september 2007

Ibland orkar man faktiskt inte

Jag hade faktiskt tänkt gå ut och ta mig ett par öl igår men så blev det inte. Det är inte underligt att småbarnsföräldrar som är singlar fortsätter vara det. Det verkade vara en bra idé att ta med barnen på bakluckeloppis så jag kunde köpa lite grejor jag behöver till den nya lägenheten men att hålla reda på två stycken 2.5-åringar på en stor yta med massor med saker de kan pilla på är ganska jobbigt. Så det blev inget ut och öla på något rockställe utan säcka sig i soffan och lägga sig tidigt. Loppisen var däremot ganska lyckad. Jag hittade en stekpanna, Stora boken om öl och lite andra småsaker. Idag blev det en till loppis. Denna gång bakluckeloppisen ute på Rosenhill. Den blev faktiskt ännu mer lyckad. Delvis eftersom vi kom dit så sent att det var sista chansen för säljarna att bli av med sina saker. Jag tror jag fortfarande saknar en del saker men det får jag skaffa senare. Det är bättre att ha för lite saker än för mycket när man ska flytta.

Etiketter: ,

21 augusti 2007

Lite ordning på livet

Idag har jag äntligen skrivit på kontraktet till min nya lägenhet (visserligen är det inte inflyttning förrens i oktober men det kan kanske bli tidigare) så nu har man något att planera framtiden runt. Att bo som inneboende hos sitt ex har väl knappast varit bra för mitt kärleksliv (inte för att det varit något vidare annars). Speciellt billigt blev det inte men 550 000 får väl anses som hel OK för en etta i bra skick i Stockholm. Jovisst, skicket är väl bra men smaken är ju en annan sak. Det blir nog att köpa in en del färg och tapeter när det blir inflyttning.

Bilen är fortfarande på verkstaden men man har fått in en ny bakaxel och beräknas vara klara med den under veckan. Då kanske man kan komma i tid till (och från) jobbet igen.

Fåglarna skiner och solen kvittrar!

Etiketter: , , ,

25 juli 2007

Hallå? Någon där?

Jag kan väl knappast påstå att det verkar som om det är många som läser mina försök till bloggande (jag har inte kollat statistiken i och för sig). Hittills är har jag inte fått en enda kommentar. Det känns lite som att sitta ensam i ett tomt rum. Hmm... Jag borde kanske marknadsföra bloggen bättre. Jag la till den på Blogwalk så det kanske hjälper.

Det är tydligen poppis att skriva om saker som Harry Potter (iofs intressent men sedan jag inte fått tag i den engelska vuxenutgåvan i pocket av de senaste böckerna har det inte blivit så mycket sedan Goblet of Fire, däremot läser jag Träsvärdet och diamantsvärdet som träffande nog beskrivits som att den får Mordor att verka lika farligt som Stockholm en vanlig fredagkväll). Andra populära ämnen är tydligen allsång på Skansen (skulle inte tro det), Linda Rosing (vem är det?) och Anders Borg (sedan svartjobbssskandalen har det väl inte hänt något intressant som gör det värt att nämna honom?).


Vad vill folk läsa om egentligen?

Etiketter:

01 juli 2007

Listan

Den här är ju kul.

Jag har:
(x) snott den här listan från nån
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
( ) dumpat någon
(x) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
( ) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
( ) varit hög
(x) varit full
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
(x) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling (tro det eller ej!)
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka (inget allvarligt, påkörd bakifrån vid rödljus)
(x) haft kramp
(x) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke (”Should I stay or should I go” iförd spikes på et bratsställe)
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
( ) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
( ) sjungt i duschen
( ) burit en svart klänning
( ) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger.
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het (typ, tro det eller ej)
( ) brutit ett ben (nej, men fått en spricka)
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
( ) skrattat så mycket att du grät
( ) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn (ofta!)
(x) sovit naken

Ok, din tur!

Etiketter: ,

79 fakta om mig


Hittade den här enkäten som kan vara lite kul.

1. Vilken svordom använder du mest?
Jklftmsh (jo, det är sant)

2. Äger du en iPod?
Nä, har någon billighetsgrej som kostade 80 kr.

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
7:00 (trist men sant)

4. Hur många resväskor äger du?
Ingen tror jag.

5. Använder du flip-floppar?
Ha! Skulle inte tro det.

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Mat?

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Spelar mindre roll. Fotograferar lite till husbehov.

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Borde ha varit ”The Village”.

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
En kompis.

10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Fler SAABar? Och en garageplats.

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Säkerligen, inget jag minns direkt däremot.

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nix, sysslar inte med sånt. Har alsrig haft problem med att somna.

13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Om jag inte tagit ur den så är det nog ”Definitivt 50 Spänn Igen” (street cred cone!)

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Världens bästa artist finns inte.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Tror inte det (du! var det hemligt?).

16. När var senast någon stötte på dig?
Som jag vetat om det? 1990-talet nångång kanske.

17. Vad åt du till middag senast?
Potatissallad (hemgjord). Det är ju sommar.

18 Använder du huvtröjor?
Nej, äger inte ens en.

19. Kan du vissla?
Det råder skilda meningar om den saken men rent tekniskt är svaret ja.

20. Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma (alla andra mailar)

21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Har inte varit på ett nöjesfält på åratal.

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Mycket möjligt fast det måste väl finnas roligare saker att prata om.

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
På min tid... Ehum... Jo, det som fanns. Typ morgonprogrammen på loven, Linus på linjen och så led man sig igenom Lilla sportspegeln för det också.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Har aldrig haft med mig linjalen.

26. Hur många syskon har du?
En lillebror.

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Det beror på. Jag är urdålig på att ragga men prata går utmärkt.

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen, men jag har en utskrift av replikerna i Rocky Horror Show (inklusiver anvisningarna) liggande och naturligtvis radiomanuset till Liftarens guide till galaxen.

29. Äger du några popband t-shirts?
Pop? Tror inte det. Har ett par festival t-shirts och en enda band t-shirt (som jag mest skaffade för att jag gillade idén att trycka upp en totalsågning av deras platta från Expressen).

30. När flög du senast?
2000 till Riga.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra eller fem (om man inte räknar två pallar som står en bit bort) varav två är barnstolar.

32. Läser du för skojs skull?
Definitivt. Varför annars? ;-)

33. Pratar du några andra språk?
Engelska (såklart), enklare spanska, enstaka ord och fraser på franska, lettiska och japanska. Fusktyska.

34. Diskar du din egen disk?
Nej, det har man maskiner till.

35. Har du gråtit offentligt?
Japp.

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Två laptops, åtta-nio (eller fler?) stationära (plus två fickdatorer). Klarar inte att kasta fungerande datorer så dom samlas på hög.

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ständigt.

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Jo, bara en börjar kännas lite lite.

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Helst inte (av flera skäl).

40. Kan du kasta macka?
Ja, båda sorterna (knäcke och hårt bröd). Ah, och så stenar också.

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, borde jag det?

42. Vad har du med dig in på bion?
Mig själv. Kanske popcorn.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Minns inte namnen men jag gillade en lärare i programmeringsteknik (tror jag det var). Citat: ”Äh, länkade listor är bara en leksak för akademiker.”

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Jodå, både kristna och ateister.

45. Vad har du för väder?
Vad är det för trist fråga? Soligt och varmt.

46. Har du en blogg?
Ja, tydligen.

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Hmm... Tror inte jag hade något.

48. Gillar du att flyga?
Jodå men jag gillar inte propparna i öronen.

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Oj, svår fråga. En vilja att kommunicera och förstå varandra tror jag.

50. När sov du senast på golvet?
Bara sådär? Utan madrass? Det var nog länge sedan.

51. Vilken är din favoritdrink?
Jag är inte så mycket för drinkar utan dricker mest öl men jag haft peroder med t.ex. San Fransisco (numera tycker jag den är för söt) och piscola (pisco och cola) eller vanlig vodka och cola. Jag för nog svara en vodka gilmlet (vodka och limejuice).

52. Gillar du din boendesituation?
Den kunde förbättras. ’nuff said.

53. Vilken är din mammas hemstad?
Öjebyn utanför Piteå.

54. Din pappas hemstad?
Daugavpils i Lettland.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
7-8 sådär. Jag kan antagligen fungera (men med reducerad kapacitet) på mindre än så (om jag får i mig tillräckligt mycket té)

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Det går åt 24 timmar per dygn men knappast stressigt.

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Trubbel? Nä, inte direkt.

58. Vilken är din favoritfrukt?
Äpplen helt klart.

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Inte direkt.

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
Jag har slutat fylla år.

61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nä, bara det går att läsa. Jag blir irriterad men är inte petig.

62. Tror du på liv på andra planeter?
Varför inte?

63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Inget jag la på minnet. Gör dom mig arga så är dom idioter och idioter är det bäst att ignorera.

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Vilken av dom?

65. Vad var det senaste du åt?

se svar på fråga 17.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Det spelar nog ingen roll. Ingen kommer överens med mig.

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Tittade i almanackan uppenbarligen. Inte så att jag fyller år på min namnsdag men nästan.

68. Gillar du senap?
Mmm.... senap. Bandet är också bra.

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
”Jag överlever.”

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Heller med än utan men visst. Synd att det är så sabla dyrt.

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Redshirt från valfri StarTrek.

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Har handlat på Tradera (som ju ägs av eBay). Det senaste var nog en handkontroll till min PlayStation (inte 3, inte 2, inte ens One utan PlayStation)

73. Tycker du om att krama folk?
Massor men jag går inte runt och spontankramar folk bara sådär. Speciellt inte folk jag inte känner.

74. Skulle du säga att du är trendig?
Nej, och den som skulle våga säga det skulle få se på fan!

72. Äger du en digitalkamera?
Typ.

73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Joakim Thåström (för något jag sa) och Johnny Rotten (för hur jag såg ut).

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Om jag minns att dom sagt att dom ska ringa kanske.

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Ingen i vuxen ålder såvitt jag minns.

76. Tycker du att du är attraktiv?
Det finns dom som ser värre ut. Fast dom saknar iofs min brist på charm.

77. Vad är du allergisk mot?
Inget såvitt jag vet.

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Oftast inte (fast jag äter inte så mycket kött alls)

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Får man gissa baserat på fråga 67 skulle jag väl hetat Eva, Lucia eller något sådant (huga!).

Etiketter: