Dresscode: Black Kärlek (och bristen på den), heminredning och rock'n'roll! En blogg som berättar om mina personliga funderingar om singellivet och jakten på den rätta, krogar, heminredning, politik, teknik och naturligtvis rockmusik.

02 maj 2008

Sjuk, eländig och en massa film

Jag var däckad i vad som antingen var influensa eller en svår förkylning i en vecka och sedan väldigt trött i minst ytterligare en vecka och efter det hade jag tappat rutinerna så bloggen har inte uppdaterats på ett tag men nu ska jag försöka få lite ordning på det också.

Under tiden jag var sjuk blev det mycket att bara sova eller ligga i soffan och titta på film. Det blev några filmer.

Goldmember - gillade dom tidigare gillar nog denna också. Jag gillade speciellt filmen i filmen med Tom Cruise som Austin Powers, Kevin Spacey som Dr. Evil och Danny DeVito som Mini Me.

Evil Dead - enligt omslaget kallade Stephen King den "den mest skrämmande film jag någonsin sett". Antagligen behöver han se mer film för jag tyckte den inte var direkt skrämmande. En helt OK skräckrulle, speciellt med tanke på budgeten, men jag gillade de senare, mer komedibetonade, efterföljarna bättre.

Tank Girl - har jag sett flera gånger tidigare även om det var ett bra tag sedan sist. En film som gör en glad. Däremot irriterar jag mig en del på T-Saint (spelad av Ice-T).

Nightbreed - var det också länge sedan jag såg. Den var både mer våldsam och mer känslomässigt upprörande än vad jag mindes den. Jag kom inte ihåg något av andra delen av filmen men gillade det öppna slutet.

Punk: Attitude - en intressant dokumentär om den tidiga punken. Lite väl mycket slagsida åt USA visserligen.

The Great Rock'n'Roll Swindle - Julien Temple som skrev och regisserade uppföljaren The Filth and the Fury (som jag inte sett) eftersom han ansåg att Malcolm McLaren lurat honom att skildra honom som demonmanagern och tonat ner bandets egna roll. Oavsett det så är det en underhållande film.

Rock'n'Roll High School - Den här hittade jag i en reaback och det var ett bra köp. Egentligen är det en tonårsfilm på låg budget men räddas tack vare humorn och naturligtvis en massa musik med Ramones. Favoritcitat: Vet era föräldrar att ni är Ramones?

Airheads - Ja, vad får man om man har Brendan Fraser, Steve Buscemi och Adam Sandler i samma film? NJa, det blir väl inget filmiskt mästerverk men det blir roligt.

Sky Captain and the World of Tomorrow - Själva filmen som sådan är väl inte direkt anmärkningsvärd men jag gillar den retrofuturistiska stilen i den.

Etiketter: ,

12 mars 2008

Talk hard!

Jag har i olika omgångar letat efter en film jag såg för länge sedan och inte lyckats hitta igen. Jag kom bara ihåg handlingen men inte vilka skådisar det var och jag hade fått för mig att den hette "Talk Hard" men för ett tag sedan fick jag reda på att filmen var "Pump Up the Volume" med Christian Slater i huvudrollen.(IMDB)
Do you ever get the feeling that everything in America is completely fucked up?
Jag gillade stämningen i filmen, temat och slutsekvensen med en massa röster. Problemet är att det inte verkar finnas att få tag i. I alla fall inte på laglig väg.
They say I'm disturbed. Well, of course I'm disturbed. I mean, we're all disturbed. And if we're not, why not? Doesn't this blend of blindness and blandness want to make you do something crazy? Then why not do something crazy? It makes a helluva lot more sense than blowing your fucking brains out.
Talk hard!

Etiketter:

12 februari 2008

SF Bio vill inte ha reklam

Lite gamla nyheter här. SF Bio har trots protester(SvD) stängt av möjligheten för Biotider.se att hämta information om filmvisningar och att djuplänka.(DN, DN, SvD) Tydligen anser SF Bio att deras "content" är biotiderna. Och jag som trodde det var filmerna. Men det finns säkert några nördas som sitter och pluggar biotider också.

Men det hela verkar vara del i en större strategi för att SF Bio ska få så lite gratisreklam som möjligt. Man har tydligen dragit in på pressvisningar så att mindre tidningar inte får se filmerna i förväg utan får gå på premiären och betala för sig.(SFT)

Etiketter: ,